4 Mijl x Huis voor de Sport

Duizenden basisschoolkinderen in beweging met de 4 Minuten Loop

In samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en de Atletiekunie brengen we duizenden basisschoolkinderen in beweging. Het Ren-gooi-spring lespakket biedt vakleerkrachten een handvat voor het lesprogramma op hun school. Elke les wordt afgesloten met een 4 Minuten Loop in het kader van de aankomende editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen.

Op donderdag 29 augustus vond een bijscholingsbijeenkomst plaats op de atletiekbaan in het Stadspark voor de vakleerkrachten. Een succesvolle dag waarbij de docenten alles te weten komen over het nieuwe Ren-gooi-spring lespakket. Dit schooljaar helpen zij ruim 8400 leerlingen van basisscholen in en rondom Groningen om in beweging te komen. Het lesprogramma, ontwikkeld door de Atletiekunie, biedt hen daarbij een handvat. Per reeks bestaat het programma uit drie lessen waarbij dus iedere les afgesloten wordt met de 4 Minuten Loop, volledig in het thema van de Menzis 4 Mijl van Groningen.

De 4 Minuten Loop biedt kinderen de kans om kennis te maken met het hardlopen op een laagdrempelige en speelse manier. Dit onderdeel is voor ieder kind op eigen niveau haalbaar en kan op verschillende manieren praktisch ingevuld worden door de docenten.

Johan Meijer, projectmanager van de Menzis 4 Mijl van Groningen, is enthousiast over het lesprogramma en daarbij de 4 Minuten Loop. ‘’Het lesprogramma is de perfecte manier om kinderen in de regio Groningen in beweging te brengen. Zij maken kennis met de traditionele 4 Mijl die Groningen ieder jaar weer in de ban houdt. Het is een goede voorbereiding op de Mini 4 Mijl of de Jeugdloop tijdens het 4 Mijl weekend.’’

Ook Bas Veldman, themacoördinator Actief & Gezond, is positief over het initiatief. “Onze brede vakleerkrachten passen het Ren-gooi-spring lespakket van de Atletiekunie toe in de gymles. Op deze manier brengen we veel kinderen in beweging, leren we ze vaardig bewegen en daarnaast ook nog eens kennismaken met dit iconische evenement. Mooie samenwerking!”

Deel dit bericht

Meer nieuws