Winter Marathon Leeuwarden | Zaterdag 24 december 2022 | Photo's by: Daphne de Vries & Jeancarlo Nunes dos Anjos

Hardlopen met een missie: een gesprek met Melvyn over zijn deelname aan de Charity Run

De Menzis 4 Mijl van Groningen ondersteunt ook dit jaar het Jeugdfonds Sport en Cultuur Groningen. Het Jeugdfonds betaalt het lidmaatschap van de sport- of cultuurclub voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met geldzorgen. Ook wordt voorzien in de benodigde kleding of attributen. Met de speciale Charity Run wordt er geld ingezameld voor het Jeugdfonds. Wij spraken Melvyn over zijn deelname aan de Charity Run. Hij vertelt waarom hij meedoet en waarom hij het Jeugdfonds steunt.

Melvyn (30) neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Charity Run. Zijn motivatie? Sporten voor een goed doel. Sporten is namelijk compleet verwikkeld in zijn leven en uiteraard mag hardlopen daar niet ontbreken. Hoewel hij ook marathons loopt en andere sporten beoefent, is de Menzis 4 Mijl van Groningen voor hem wel heel bijzonder. Voor zijn werk verhuisde Melvyn naar Emmeloord om zo minder te hoeven reizen om bij zijn vrouw en twee jonge kinderen te zijn. Maar hij is een geboren Groninger en de Menzis 4 Mijl van Groningen is daarom zijn thuisrace.

Sinds zijn zeventiende heeft hij al minstens acht keer aan de start gestaan en dit keer met een mooi doel voor ogen. “Als sportinstructeur bij defensie weet ik hoe belangrijk bewegen is voor je fysieke en mentale gezondheid. Sporten zit zo verwikkeld in mijn dagelijks leven, maar ik heb het eigenlijk nooit gebruikt om een goed doel te steunen. Dat is ook wat mijn vrouw zei en daarom heb ik besloten om dit jaar mee te lopen met de Charity Run.”

Het goede doel van de Menzis 4 Mijl van Groningen, Jeugdfonds Sport en Cultuur Groningen, kende hij al vanwege zijn eerdere deelnames. “En ik ken het ook omdat ik natuurlijk in Groningen woonde, alleen had ik me er nog niet zo erg in verdiept. Ik ben zelf heel veel bezig ben met sporten en bewegen. Daarom vind ik het heel belangrijk dat een kind een lidmaatschap kan krijgen en ook kan sporten. Dat is natuurlijk wel het allermooiste aan het goede doel”, vertelt Melvyn.

Hij heeft al €405,- opgehaald voor het Jeugdfonds, maar daarnaast heeft Melvyn ook een ander doel. Een snelle tijd neerzetten en het liefst nog harder lopen dan de tijd die hij vorig jaar heeft neergezet. Het liefst wilt hij de 4 Mijl in 24 minuten lopen. Aan zijn voorbereiding kan het in ieder geval niet liggen, want hij heeft een trainingsschema waar hij zich goed aan houdt. “Ik had eigenlijk nog een marathon gepland voor de week daarna, maar mijn ticket daarvoor ga ik verkopen zodat ik me volledig kan richten op de Menzis 4 Mijl van Groningen!”

Heb jij, net als Melvyn, een bijzonder verhaal? Stuur dan een bericht naar info@4mijl.nl o.v.v. Menzis 4 Mijl van Groningen – Bijzondere verhalen

Deel dit bericht

Meer nieuws