Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Station Groningen is uitstekend bereikbaar en is gelegen vlakbij de finish. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het druk zal zijn in de stad.  

Advies zondag
Op zondag 13 oktober rijden er pendelbussen tussen Haren en Groningen vóór en na de start en na de finish. We raden deelnemers van de Menzis 4 Mijl van Groningen zoveel mogelijk aan om gebruik te maken van deze gratis pendelbussen. 

Openbaar vervoer – NS
Als je van buiten Groningen of Haren komt, adviseren we om met de NS te reizen. Station Groningen bevindt zich op loopafstand van de finish-locatie op de Vismarkt. Bezoekers kunnen met de trein naar dit station reizen. Plan voor vertrek je reis en kijk voor de meest actuele informatie op www.ns.nl en www.9292ov.nl. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om gratis gebruik te maken van de trein tussen Groningen-Haren.

Eventuele aanpassingen van het schema rondom het openbaar vervoer wordt in de aanloop naar het evenement gecommuniceerd.

Auto
We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Groningen gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Mocht het niet mogelijk zijn om met het openbaar vervoer te komen, dan raden wij aan om te parkeren bij Transferium Haren. Vanaf het Transferium is het mogelijk om naar de start te lopen.

Fiets
De beste manier om de stad te bereiken is op de fiets. Je kunt jouw fiets stallen op de daarvoor aangewezen locaties. Op deze pagina van Groningen Fietsstad vind je een overzicht van alle fietsenstallingen in Groningen.

Zijn er pendelbussen tussen Haren en Groningen?
Op zondag 13 oktober rijden er, uitsluitend voor deelnemers van de Menzis 4 Mijl van Groningen, pendelbussen tussen Haren en Groningen. Deze pendelbussen hebben geen schema en blijven heen en weer rijden tussen Groningen en Haren tot de onderstaande eindtijden.

Naar de start – 10.30 tot 12.15 uurNaar de start – 12.15 tot 14.15 uurNa de finish – 14.15 tot 17.30 uur
Kledingwagens 2 t/m 5
Vanaf het Centraal Station Groningen, P+R Hoogkerk en P3 Bornholmstraat rijden er pendelbussen naar Halte 1 – Centrum Haren, rotonde Molenweg.

Kledingwagens 6 t/m 12

Vanaf het Centraal Station Groningen, P+R Hoogkerk en P3 Bornholmstraat rijden er pendelbussen naar Halte 2 – Rijksstraatweg t.h.v. Dilgtweg.

Kledingwagens 6 t/m 12
Vanaf het Centraal Station Groningen rijden er pendelbussen naar Halte 3 – Einde Helperzoom.
Vanaf de A-weg rijden er pendelbussen naar de P3 Bornholmstraat, Transferium Hoogkerk en Transferium Haren.

Wij willen niet nalaten je op voorhand onze excuses aan te bieden voor eventuele overlast als gevolg van de tijdelijke afsluitingen op zondag 13 oktober en danken je bij voorbaat voor je medewerking en begrip. Meer informatie over de afsluiting van wegen zal in aanloop naar het evenement verder uitgebreid worden. 

Langs het parcours tussen Haren en Groningen zijn enkele oversteekplaatsen gecreëerd. Hier kun je veilig het parcours oversteken zonder de deelnemers te hinderen. Bekijk deze kaart voor toeschouwers voor animatiepunten, oversteekpunten en afsluitingen.

Kaart deelnemers

Ook dit jaar kun je gebruik maken van de interactieve parcourskaart voor de Menzis 4 Mijl van Groningen. In deze kaart kun je filteren op verschillende categorieën zoals het parcours, entertainment, en nog veel meer. 

Kaart toeschouwers

Dit jaar kun je gebruik maken van de interactieve kaart voor de looproutes voor toeschouwers en omwonenden voor de Menzis 4 Mijl van Groningen. In deze kaart kun je filteren op verschillende categorieën zoals afzettingen, oversteekbruggen, en meer.