2024_10_13_13_20_4 mijl_ Sjoerd _6879

Recordaantal deelnemers en gezelligheid tijdens de 37e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

De 37e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen was het hoogtepunt van sportiviteit en saamhorigheid. Een recordaantal van 25.000 deelnemers stonden dit jaar aan de start en liepen het iconische parcours van Haren naar de Vismarkt in Groningen. Het was terecht weer het grootste én leukste loopfeest van Noord-Nederland.

De sportieve dag begon al goed met de Mini 4 Mijl. De jongste sportievelingen tussen 4 en 11 jaar oud liepen een klein gedeelte van het 4 Mijl-parcours naar de finish op de Vismarkt. Timey zorgde van tevoren ervoor dat de kleintjes goed waren opgewarmd voordat ze samen met hun coaches hun sportieve prestatie neerzetten.

Ondertussen stroomde Haren al vol met tienduizenden mensen voor de 4 Mijl. Vlak voor de start werd er nog een demonstratiewedstrijd gehouden met de handbikers van het Paralympisch Centrum Noord. De Menzis 4Mijl4You aan de vooravond van de Menzis 4 Mijl van Groningen en de demonstratiewedstrijd van de handbikers dragen bij aan het inclusieve karakter wat de Menzis 4 Mijl van Groningen wil uitstralen. Om 13:00 uur werd het startschot gegeven door Wouter Bos van Menzis voor de Wedstrijdloop. Nik Lemmink en Ineke van Koldam gingen er met de winst vandoor.

Bij de Charity Run stonden er ook weer tientallen deelnemers aan de start. Door donaties van de 4 Mijl-deelnemers is er maar liefst €53.326,- opgehaald voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met dit bedrag kan de contributie voor heel veel kinderen betaald worden zodat zij bij hun favoriete sport- en/of cultuurclub een jaar lang kunnen deelnemen.

De gezelligheid van de toeschouwers langs de kant zorgde voor de optimale sfeer voor de lopers. Duizenden mensen stonden de deelnemers toe te juichen met de leukste spandoeken en borden. Ook het entertainment op de route zorgde weer voor veel spektakel.

De Menzis 4 Mijl van Groningen was terecht weer het grootste en gezelligste loopfeest. Ook na de finish was er veel vrolijkheid en werden de medailles om de nek van de lopers gehangen. De bedrijventeams konden nog na borrelen bij de horecapartners. Kortom, de 37e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen was een geslaagde editie.

Deel dit bericht

Meer nieuws