Mariet en Tsjuck - 4 Mijl van Groningen

Generaties in actie: oma en kleinzoon lopen de 4 Mijl

Voor velen is de Menzis 4 Mijl van Groningen een bijzondere gelegenheid om samen met vrienden, familie of zelfs kleinkinderen deel te nemen aan deze prestigieuze wedstrijd. Wij spraken met Mariet, een enthousiaste deelnemer die deelneemt samen met haar kleinzoon Tsjuck. Samen hebben ze een speciaal plan voor dit jaar: lopen met ‘oma’ en ‘kleinzoon’ op hun startnummer, zodat iedereen kan zien dat ze als een hecht duo meedoen.

In dit artikel zal Mariet vertellen over haar deelnames aan de Menzis 4 Mijl van Groningen, haar mooiste herinnering en wat ze het leukste vindt aan het evenement, afgezien van het lopen met haar kleinzoon. Lees verder om meer te ontdekken over de bijzondere band tussen Mariet en haar kleinzoon en hun bijzondere ervaringen tijdens dit sportieve festijn.

Hi Mariet, hoe zijn jullie er eigenlijk bij gekomen om samen deel te nemen?
“Ik heb in het verleden eerst met vrienden meegedaan en daarna ook wel eens alleen. Zo is een vriend van mij bijvoorbeeld uit Asten, Brabant gekomen om deel te nemen aan de Menzis 4 Mijl van Groningen. Dat was altijd heel leuk aangezien hij er als een speer vandoor ging om vervolgens halverwege weer door mij ingehaald te worden. Hij ging altijd te hard van start en toen ik dat tegen hem zei, liep hij de volgende editie constant dicht achter mij. Ik heb altijd het doel gehad om tot en met mijn 80e deel te nemen, dus dat betekent dat ik nu nog twee jaar moet. Tot nu toe gaat het nog steeds goed, maar ik doe er wel 1,5 keer langer over dan toen ik het vroeger deed. 

Mijn andere kleinzoon, Dick, heeft ook twee keer meegedaan. Er stonden dan altijd veel toeschouwers en bekenden langs het parcours om ons aan te moedigen. Hij vertelde dan altijd vol trots aan de toeschouwers dat ik zijn oma ben.  Sinds een aantal jaar loopt mijn oudste kleinzoon Tsjuck met mij mee. Hij is een soort bodyguard geworden en loopt altijd naast mij. Hoewel ik vorig jaar had besloten dat het toch echt mijn laatste deelname zou zijn, vertelde Tsjuck enthousiast tegen RTV Noord dat we ook volgende jaar gewoon weer mee zouden doen. Om het dit jaar extra speciaal te maken willen we graag met “oma” en “kleinzoon” op het startnummer lopen in plaats van onze namen. Zo loopt Tsjuck er niet voor spek en bonen bij. 

Hoe vaak heeft u tot nu toe de Menzis 4 Mijl van Groningen gelopen?
“Sinds ik met pensioen ben, ben ik gaan deelnemen aan de Menzis 4 Mijl van Groningen. Dat betekent dat ik tot nu toe ongeveer 15 medailles heb. Ik heb tussendoor één keer niet deelgenomen en door COVID-19 kon het evenement ook niet plaatsvinden. Volgens mij heb ik in 2008 voor de eerste keer deelgenomen aan het evenement.”

En wat vindt u eigenlijk het leukste aan de Menzis 4 Mijl van Groningen? Behalve samen deelnemen met uw kleinzoon natuurlijk.
“Ik vind het altijd heel leuk om te zien dat er zo veel kinderen langs de kant staan die hun hand uitsteken en hopen dat je ze een high five geeft. Over het algemeen staan er altijd heel veel mensen langs de kant die je continue blijven aanmoedigen. Die samenhorigheid tijdens het evenement vind ik ook heel mooi. Vooral als het halverwege wat moeilijker begint te worden, is het fijn dat er zo veel toeschouwers langs de kant staan die je naar de finish toe juichen.”

Wat is de mooiste herinnering die u heeft aan de Menzis 4 Mijl van Groningen?
“Het feit dat mijn kleinzoon graag met me mee loopt en daarbij vol trots tegen iedereen vertelt dat ik zijn oma ben, is voor mij een hele mooie herinnering.” Kortom, de Menzis 4 Mijl van Groningen is een hardloopevenement voor iedereen. Van jong tot oud.

Heb jij, net als Mariet en Tsjuck, een bijzonder verhaal? Stuur dan een bericht naar info@4mijl.nl.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws